Bouw mee aan een duurzaam Limburg!

Limburg Verduurzaamt is er om jou te helpen met energiebesparing en het verder verduurzamen en het klimaatbestendig maken van jouw huis of pand. We helpen je verder op drie vlakken: informatie, advies en hulp.

Adviesproces Voerendaal Verduurzaamt

Informeren

Voerendaal Verduurzaamt biedt je deskundige en betrouwbare informatie over energie­besparing, opwek van duurzame energie en klimaat­bestendigheid voor jouw woning of pand in Limburg. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaam­heidsexperts. Zo krijg je een duidelijk en betrouwbaar inzicht in al jouw verduur­zamings­moge­lijk­heden.

Adviseren

De energieadviseurs van Voerendaal Verduurzaamt geven onafhankelijk advies over het verduurzamings­proces van jouw woning of pand én omgeving. Met hun vakkennis en demonstraties van mogelijke oplos­singen helpen ze je bij het nemen van de juiste stappen. Elke stap zal extra rendement opleveren in jouw situatie.

Financieren

Voerendaal Verduurzaamt helpt je bovendien bij het vinden van de juiste financierings­mogelijkheden voor jouw duurzaamheids­project. Samen vinden we gratis subsidies, regelingen en passende interessante leen­mogelijkheden. Zo kunnen maatregelen wél gerealiseerd worden.

Offreren

Heb je het juiste advies gekregen en ben je nu bekend met jouw financiële mogelijkheden? Onze coaches en adviseurs ondersteunen je daarna bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van goede lokale en regionale installateurs. Die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Realiseren

Voerendaal Verduurzaamt biedt zelfs ondersteuning en garantie bij de verdere correcte uitvoering van duurzame maatregelen in jouw woning of pand in Limburg. Zo geven we rust en structuur in jouw verduurzamingsproces van A tot Z.

Informatie

Voerendaal Verduurzaamt geeft je deskundige informatie over energie­besparing, duur­zaamheid en klimaat­bestendigheid. De informatie op deze site biedt je duidelijk en betrouwbaar inzicht in álle opties voor verduur­zaming, zorgvuldig gecontroleerd en verzameld door onze experts. 

Advies

Onze energie­coaches en adviseurs bij Voerendaal Verduurzaamt geven onaf­hankelijk advies over het verduur­zamen van je woning of pand. Ze helpen met de juiste stappen, begroting, terug­verdien­tijd, financiering en offerte­aanvragen bij kwaliteits­installateurs.

Hulp

Misschien wil je naast advies extra hulp in de realisatie van bijvoorbeeld een subsidie- of financierings­­aanvraag, het zelf installeren, of een voordelige collectieve inkoop. Kies dan hier een van onze direct-­klaar-pakketten met de inhoud die jij nodig hebt!

Het Voerendaal Verduurzaamt Programma

Ons praktische verduurzamings­programma biedt een duidelijk vijf­stappen­plan, waarmee iedereen zijn wonen en werken met steeds meer opbrengsten kan verduurzamen. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering. Je hebt bovendien altijd vrijblijvend de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energie­rekening door zelf kleine energie­besparende materialen aan te brengen. Ben je zelf niet handig? Onze installatie­teams helpen je!

2 Duurzaam isoleren & ventileren

Isoleren is de belangrijkste stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden. Zorg voor een gezond binnen­klimaat met goede ventilatie.

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energie­markt door zelf duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonne­­panelen, PVT-panelen, zonne­boilers of batterijen. Geïnstalleerd door betrouwbare instal­lateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je pand en woning in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met tapwater. Onze onafhankelijke energie­adviseurs geven je advies op maat om jouw woning, pand en woon­wensen gasloos te maken.

5 Duurzaam leven

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je graag met oplossingen voor vraag­gestuurd wonen & werken, domotica, elektrische mobiliteit, water­management, klimaat­­aanpassingen, groene daken en tuinen, circulair renoveren en nog veel meer.

Belangrijke mededelingen

We snappen dat je in deze onzekere tijd graag zo goed mogelijk op de hoogte wordt gehouden van de laatste belangrijke updates op het gebied van verduurzaming. In de belangrijke mededelingen vind je het laatste nieuws omtrent de ontwikkelingen in het energie besparen in de gemeente Voerendaal. Deze ontwikkelingen zijn opgesteld en gecontroleerd door onafhankelijke energieadviseurs van de WoonWijzerWinkel Limburg.

Duurzaamheidsfesti-val Voerendaal 14 oktober 2023

Gemeente Voerendaal organiseerde al twee keer eerder het Duurzaamheidsfestival. Een gezellig laagdrempelig festival met als thema: DUURZAAMHEID, in de breedste zin van het woord. Een festival met informatie-stands, activiteiten voor jong en oud en veel informatie. Er is een een programma met wisselende thema’s per uur over bijvoorbeeld mobiliteit, vergroening en water, circulariteit, voeding, vrije tijd, wonen en energie. Duurzame voorbeelden van inwoners, gemeente en ondernemers, met onder andere informatie over zonnepanelen, oplaadpunten, natuur, vegan eten, energie opwekken, streekproducten, water en elektrische auto’s en fietsen.

Klantervaringen met Voerendaal Verduurzaamt

Familie Lambers

Dat Hans Lambers en zijn vrouw wilden investeren in een warmtepomp was duidelijk. Maar moesten ze kiezen voor een full electric model of toch voor een hybridewarmtepomp? Ze klopten aan bij de WoonWijzerWinkel Limburg. “We hebben goed advies gekregen.”  Hans en zijn...
Voorgevel woonwijzerwinkel kerkade

Familie Quiel

De familie Quiel, Paul en Daisy, kochten in mei 2022 een woning in Kerkrade. Voor het verduurzamen van hun nieuwe huis vroegen ze de WoonWijzerWinkel Limburg om advies. “Het voelt fijn om je eigen stroom op te wekken.”In mei 2022 kregen Paul en Daisy de sleutel van...
familie Aben thuis

Familie Aben

Is het zinvol om zonnepanelen te laten installeren? En zo ja, hoeveel dan? Met die vragen wendde Harrie Aben zich tot de WoonWijzerWinkel Limburg. ‘Er werd alle tijd genomen om alles rustig door te spreken.’Harrie Aben woont samen met zijn vrouw in Geleen. De familie...
raam kozijn huis

Familie Apers

Fons Apers en Anita de Haan wekten met hun zonnepanelen meer energie op dan ze verbruikten. Dat deed hen nadenken over een overstap naar verwarmen met een airco. Ze klopten aan bij de WoonWijzerWinkel Limburg voor advies. “Na een bezoek ga je meer nadenken over je...
familie hupperetz

Familie Hupperetz

De familie Hupperetz, Jos en Jacqueline, waren al langer geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen. Een bedrijf dat heldere uitleg kon geven over de mogelijkheden, hadden ze nog niet gevonden. Een adviesgesprek bij de WoonWijzerWinkel Limburg bood uitkomst. “De...
Energieverbruik aanduiden

Familie Van den Broek – Boode

Ze wilden hun huis al lange tijd verduurzamen maar aangezien Hetty van den Broek en Jan Pieter Boode in een groot en oud huis wonen, durfden veel bedrijven er niet aan te beginnen. Tijdens een adviesgesprek bij de WoonWijzerWinkel Limburg bleek gasloos wonen ineens...

Bepaal jouw interesses en stel advies, hulp en informatie op jouw eigen manier samen:

We vinden het erg belangrijk om je te ondersteunen binnen jouw huidige situatie en behoeften. Door middel van het keuzemenu aan de linkerkant van het scherm, kun je aangeven of je informatie, advies of hulp zoekt en ook over welk onderwerp het specifiek gaat.

  • Ik ben een:

  • En ik zoek (meerdere selecties mogelijk):

  • Reset zoekfilters

Huurder

Huurder

Hoe verduurzaam ik mijn huis als huurder? Als huurder denk je misschien dat er...

Lees meer