Verduurzamen in het MKB? Ga snel naar:

Advies energielabel C

Sinds 1 januari 2023 verplicht voor kantoren met meer dan 100 m2 vloeroppervlak.

Advies vrijwillig verduurzamen

Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Voor intrinsiek gemotiveerde ondernemers die willen verduurzamen omdat het hen voordeel oplevert.

Informatieplicht/ besparingsplicht

Voor bedrijven met minimaal 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gasverbruik.

EED-Audit

Voor ondernemingen met 250+ fte of met een jaaromzet van € 50 miljoen.

MKB adviesproces Limburg Verduurzaamt

Informeren

Als onafhankelijk en zelfstandig uitvoeringsorgaan van de Stadsregio Parkstad verleent MKB Limburg Verduurzaamt ondernemers en managers van bedrijven of organisaties ondersteuning bij de vele vragen rondom het verduurzamen van gebouwen en processen in het kader van de energietransitie.

Adviseren

MKB Limburg Verduurzaamt biedt je deskundige en betrouwbare informatie over energiebesparing, energie-onafhankelijkheid, bedrijfsmatige aanpassingen, vermindering van CO2-uitstoot, duurzame energie, zonnepanelen en klimaatbestendigheid voor jouw bedrijf. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaamheidsexperts en verpakt in een rapport waarmee je aan de slag kunt. Zo krijg je een duidelijk en betrouwbaar inzicht in al jouw verduurzamingsmogelijkheden voor je bedrijf of organisatie.

Begeleiden

MKB Limburg Verduurzaamt helpt je bovendien bij het vinden van de juiste financieringsmogelijkheden voor jouw duurzaamheidsproject. Samen vinden we gratis subsidies en passende interessante leenmogelijkheden. Zo kunnen de gewenste maatregelen wél gerealiseerd worden. We begeleiden je hierin van A tot Z.

Engineering

Heb je het juiste advies gekregen en ben je nu bekend met jouw financiële mogelijkheden? Onze coaches en adviseurs ondersteunen je daarna bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van deugdelijke lokale en regionale installateurs die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften. Zo komen we samen tot een haalbaar plan van aanpak.

Installeren & nazorg

MKB Limburg Verduurzaamt biedt ook ondersteuning (inclusief garantie) bij de correcte uitvoering van de door jouw gewenste duurzaamheidsmaatregelen voor je bedrijf. Hiervoor krijg je toegang tot ons groeiend Limburgs netwerk van meer dan 80 door ons geselecteerde kwaliteitsinstallateurs. Met deze groep installateurs hebben we goede afspraken gemaakt over de kwaliteit die ze moeten te leveren. Vandaar dat we een garantie durven te geven tot een bedrag van € 5.000 per afnemer bij calamiteiten tussen opdrachtgever en installateur.

Meld u direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsadviesgesprek!

Het MKB Limburg Verduurzaamt programma

Ons praktische verduurzamingsprogramma biedt een duidelijk vijfstappenplan, waarmee je als ondernemer invulling kunt geven aan jouw verduurzamingstraject. Kosten en opbrengsten worden zoveel mogelijk in beeld gebracht. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering. En altijd vrijblijvend de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

verduurzaamt
klein-besparend-materiaal

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energie­rekening door zelf kleine energie­besparende materialen aan te brengen.

2 Duurzaam isoleren & ventileren

De eerste belangrijke stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden. Zorg voor een gezond binnenklimaat met goede ventilatie en laat zo weinig mogelijk warmte of koude weglekken.

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energie­markt door zelf duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonne­­panelen, PVT-panelen, zonne­boilers of batterijen. Geïnstalleerd door betrouwbare instal­lateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je bedrijfspand in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met tapwater. Onze onafhankelijke energieadviseurs geven je advies op maat om jouw bedrijf gasloos te maken.

5  Duurzaam toekomstgericht ondernemen

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je graag met oplossingen voor vraaggestuurd ondernemen & werken, domotica, elektrische mobiliteit, watermanagement, klimaataanpassingen, groene daken en tuinen, circulair renoveren en nog veel meer.

MKB KENNISBANK

We willen je graag ondersteunen op basis van jouw situatie en behoeften. Gebruik het keuzemenu aan de linkerkant van het scherm om aan te geven of je informatie, advies of hulp nodig hebt, en over welk specifiek onderwerp.

  • Ik zoek:

  • Reset zoekfilters

Meer over de CSRD

Meer over de CSRD

De CSRD is een Europese richtlijn die bepaalt dat grote ondernemingen verplicht worden om te rapporteren over hun impact.

Lees meer