Landgraaf verduurzaamt

Welkom op de Parkstad Verduurzaamt pagina van de gemeente Landgraaf. Op deze pagina word je voorzien van een drietal pijlers die jou helpen bij het maken van keuzes en acties rondom het energiezuinig maken van jouw woning. Je wordt bij Landgraaf Verduurzaamt geholpen op het gebied van drie vlakken: informatie, advies en hulp.

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en je zo gespecifieerd mogelijk te kunnen adviseren op het gebied van duurzaam wonen en leven kun je gericht zoeken naar informatie die op jouw situatie van toepassing is.

Adviesproces Limburg Verduurzaamt

Informeren

Limburg Verduurzaamt biedt deskundige en betrouwbare informatie over energiebesparing, duurzame energie en klimaatbestendigheid voor jouw woning of pand. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaamheidsexperts, zodat je een duidelijk en betrouwbaar inzicht krijgt in de verduurzamingsmogelijkheden.

Adviseren

De energieadviseurs van Limburg Verduurzaamt bieden onafhankelijk advies voor het verduurzamingsproces van jouw woning of pand. Met hun vakkennis helpen ze je bij het nemen van de juiste stappen in deze snel veranderende energietransitie. 

Financieren

Limburg Verduurzaamt ondersteunt je ook bij het verkennen van de juiste financieringsmogelijkheden voor jouw duurzaamheidsproject. We helpen je graag bij het vinden van passende leenmogelijkheden en subsidies die beschikbaar zijn om jouw verduurzaming te financieren. 

Offreren

Heb je het juiste advies gekregen en ben je bekend met jouw financiële mogelijkheden? Limburg Verduurzaamt ondersteunt je bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van lokale partijen (verwerkers) die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Realiseren

Nadat we samen de juiste aanbieders hebben gevonden, biedt Limburg Verduurzaamt ook ondersteuning bij de verdere uitvoering van duurzame maatregelen in jouw woning of pand. Zo ondersteunen we jouw verduurzamingsproces van A tot Z.

Informatie

Limburg Verduurzaamt geeft je deskundige informatie over energiebesparing, duurzaamheid en klimaatbestendigheid. Onze door experts gecontroleerde informatie biedt je duidelijk en betrouwbaar inzicht in alle opties voor verduurzaming.

Advies

Onze energiecoaches en energieadviseurs bij Limburg Verduurzaamt geven onafhankelijk advies over het verduurzamen van je woning of pand. Ze helpen met de juiste stappen, begroting, terugverdientijd, financiering en offerteaanvragen bij kwaliteitsinstallateurs.

Hulp

Misschien wil je naast het advies extra hulp, zoals bij een financierings- of subsidieaanvraag, het zelf installeren van maatregelen, of voordelige collectieve inkoop voor bijvoorbeeld isolatie. Kies dan hier een van onze direct-klaar-pakketten met de inhoud die jij nodig hebt!

Verduurzamingstraject Limburg Verduurzaamt

Ons ervaren programma biedt een duidelijk 5-stappenplan voor iedereen in het verduurzamingsproces. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering, en de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energierekening door zelf kleine energiebesparende materialen aan te brengen. Niet handig? Onze installatieteams helpen je. 

2 Duurzaam isoleren & ventileren

De eerste belangrijke stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden en zorg voor een gezond binnenklimaat met goede ventilatie

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energiemarkt door duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonnepanelen, PVT-panelen, zonneboilers en/of batterijen, geïnstalleerd door betrouwbare installateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je pand en woning in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met jouw kraanwater. Onze onafhankelijke energieadviseurs geven je advies op maat voor jouw woning, pand en woonwensen.

5 Duurzaam wonen

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je met oplossingen voor vraaggestuurd wonen/werken, elektrische mobiliteit, watermanagement, klimaatadaptief wonen, groene daken en tuinen, en veel meer.

Belangrijke mededelingen

Landgraaf Verduurzaamt houd je op de hoogte van de nieuwste duurzame ontwikkelingen in de gemeente. We delen belangrijke mededelingen en updates over energiezuinige technologieën, groene initiatieven en duurzame projecten. Zo blijf je geïnformeerd en neem je actief deel aan de groene transitie van Landgraaf.

Zonnepanelenproject Parkstad

Zonnepanelen zijn een eenvoudige oplossing voor mensen die duurzame energie willen in hun woning. Ons zonnepanelenproject maakt het nog makkelijker. Geen grote investering voorschieten? 1260 huishoudens deden al mee sinds 2017. Heeft u interesse om nieuw in te stappen? Klik hieronder om naar de gehele informatie te gaan.

Zonnepanelenproject Parkstad

Zonnepanelen zijn een eenvoudige oplossing voor mensen die duurzame energie willen in hun woning. Ons zonnepanelenproject maakt het nog makkelijker. Geen grote investering voorschieten? 1260 huishoudens deden al mee sinds 2017. Heeft u interesse om nieuw in te stappen? Klik hieronder om naar de gehele informatie te gaan.

Bepaal jouw interesses en stel advies, hulp en informatie op jouw eigen manier samen:

We vinden het erg belangrijk om je te ondersteunen binnen jouw huidige situatie en behoeften. Door middel van het keuzemenu aan de linkerkant van het scherm, kun je aangeven of je informatie, advies of hulp zoekt en ook over welk onderwerp het specifiek gaat.

  • Ik ben een:

  • En ik zoek (meerdere selecties mogelijk):

  • Reset zoekfilters

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen in een koopwoningDuurzaam wonen in je eigen koopwoning. Je wil...

Lees meer