Parkstad Verduurzaamt - over ons

Parkstad Verduurzaamt is een platform geïnitieerd door de Parkstad Gemeentes, Stadsregio Parkstad en de WoonWijzerWinkel Limburg. Het platform is opgericht om bewoners van Parkstad te helpen energie te besparen, te verduurzamen en de energietransitie door te helpen. 

Op Parkstad Verduurzaamt vind je alle informatie, advies en hulp om jou te helpen bij jouw verduurzamingsreis. De informatie, maar ook het advies en de hulp wordt aangeboden door de WoonWijzerWinkel Limburg.

De WoonWijzerWinkel Limburg is hét energieloket van je gemeente en de fysieke plek waar je alles kan vinden om op energie te besparen. De adviseurs en coaches van de WoonWijzerWinkel Limburg kunnen al je verduurzamingsvragen beantwoorden.

Voorgevel woonwijzerwinkel kerkade

Stijn: De ideale Limburgse energiecoach! 

Onze mascotte Stijn is de ideale Limburgse energiecoach. Hij is altijd vrolijk en behulpzaam, en weet alles over verduurzaming. Stijn staat klaar om je te helpen met al je vragen over het verduurzamen van je woning of pand. Je vindt hem overal op de website van Parkstad Verduurzaamt, in de WoonWijzerwinkel en bij evenementen. 

Adviesproces Parkstad Verduurzaamt

Informeren

Parkstad Verduurzaamt biedt je deskundige en betrouwbare informatie over energie­besparing, opwek van duurzame energie en klimaat­bestendigheid voor jouw woning of pand in Limburg. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaam­heidsexperts. Zo krijg je een duidelijk en betrouwbaar inzicht in al jouw verduur­zamings­moge­lijk­heden.

Adviseren

De energieadviseurs van Parkstad Verduurzaamt geven onafhankelijk advies over het verduurzamings­proces van jouw woning of pand én omgeving. Met hun vakkennis en demonstraties van mogelijke oplos­singen helpen ze je bij het nemen van de juiste stappen. Elke stap zal extra rendement opleveren in jouw situatie.

Financieren

Parkstad Verduurzaamt helpt je bovendien bij het vinden van de juiste financierings­mogelijkheden voor jouw duurzaamheids­project. Samen vinden we gratis subsidies, regelingen en passende interessante leen­mogelijkheden. Zo kunnen maatregelen wél gerealiseerd worden.

Offreren

Heb je het juiste advies gekregen en ben je nu bekend met jouw financiële mogelijkheden? Onze coaches en adviseurs ondersteunen je daarna bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van goede lokale en regionale installateurs. Die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Realiseren

Parkstad Verduurzaamt biedt zelfs ondersteuning en garantie bij de verdere correcte uitvoering van duurzame maatregelen in jouw woning of pand in Limburg. Zo geven we rust en structuur in jouw verduurzamingsproces van A tot Z.

Het Parkstad Verduurzaamt Programma

Ons praktische verduurzamings­programma biedt een duidelijk vijf­stappen­plan, waarmee iedereen zijn wonen en werken met steeds meer opbrengsten kan verduurzamen. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering. Je hebt bovendien altijd vrijblijvend de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energie­rekening door zelf kleine energie­besparende materialen aan te brengen. Ben je zelf niet handig? Onze installatie­teams helpen je!

2 Duurzaam isoleren & ventileren

Isoleren is de belangrijkste stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden. Zorg voor een gezond binnen­klimaat met goede ventilatie.

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energie­markt door zelf duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonne­­panelen, PVT-panelen, zonne­boilers of batterijen. Geïnstalleerd door betrouwbare instal­lateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je pand en woning in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met tapwater. Onze onafhankelijke energie­adviseurs geven je advies op maat om jouw woning, pand en woon­wensen gasloos te maken.

5 Duurzaam leven

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je graag met oplossingen voor vraag­gestuurd wonen & werken, domotica, elektrische mobiliteit, water­management, klimaat­­aanpassingen, groene daken en tuinen, circulair renoveren en nog veel meer.