Bouw mee aan een duurzaam Simpelveld!

Simpelveld Verduurzaamt is er om jou te helpen met energiebesparing en het verder verduurzamen en het klimaatbestendig maken van jouw huis of pand. We helpen je verder op drie vlakken: informatie, advies en hulp.

Adviesproces Simpelveld Verduurzaamt

Informeren

Simpelveld Verduurzaamt biedt je deskundige en betrouwbare informatie over energie­besparing, opwek van duurzame energie en klimaat­bestendigheid voor jouw woning of pand in Limburg. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaam­heidsexperts. Zo krijg je een duidelijk en betrouwbaar inzicht in al jouw verduur­zamings­moge­lijk­heden.

Adviseren

De energieadviseurs van Simpelveld Verduurzaamt geven onafhankelijk advies over het verduurzamings­proces van jouw woning of pand én omgeving. Met hun vakkennis en demonstraties van mogelijke oplos­singen helpen ze je bij het nemen van de juiste stappen. Elke stap zal extra rendement opleveren in jouw situatie.

Financieren

Simpelveld Verduurzaamt helpt je bovendien bij het vinden van de juiste financierings­mogelijkheden voor jouw duurzaamheids­project. Samen vinden we gratis subsidies, regelingen en passende interessante leen­mogelijkheden. Zo kunnen maatregelen wél gerealiseerd worden.

Offreren

Heb je het juiste advies gekregen en ben je nu bekend met jouw financiële mogelijkheden? Onze coaches en adviseurs ondersteunen je daarna bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van goede lokale en regionale installateurs. Die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Realiseren

Simpelveld Verduurzaamt biedt zelfs ondersteuning en garantie bij de verdere correcte uitvoering van duurzame maatregelen in jouw woning of pand in Limburg. Zo geven we rust en structuur in jouw verduurzamingsproces van A tot Z.

Informatie

Simpelveld Verduurzaamt geeft je deskundige informatie over energie­besparing, duur­zaamheid en klimaat­bestendigheid. De informatie op deze site biedt je duidelijk en betrouwbaar inzicht in álle opties voor verduur­zaming, zorgvuldig gecontroleerd en verzameld door onze experts. 

Advies

Onze energie­coaches en adviseurs bij Simpelveld Verduurzaamt geven onaf­hankelijk advies over het verduur­zamen van je woning of pand. Ze helpen met de juiste stappen, begroting, terug­verdien­tijd, financiering en offerte­aanvragen bij kwaliteits­installateurs.

Hulp

Misschien wil je naast advies extra hulp in de realisatie van bijvoorbeeld een subsidie- of financierings­­aanvraag, het zelf installeren, of een voordelige collectieve inkoop. Kies dan hier een van onze direct-­klaar-pakketten met de inhoud die jij nodig hebt!

Het Simpelveld Verduurzaamt Programma

Ons praktische verduurzamings­programma biedt een duidelijk vijf­stappen­plan, waarmee iedereen zijn wonen en werken met steeds meer opbrengsten kan verduurzamen. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering. Je hebt bovendien altijd vrijblijvend de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energie­rekening door zelf kleine energie­besparende materialen aan te brengen. Ben je zelf niet handig? Onze installatie­teams helpen je!

2 Duurzaam isoleren & ventileren

Isoleren is de belangrijkste stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden. Zorg voor een gezond binnen­klimaat met goede ventilatie.

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energie­markt door zelf duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonne­­panelen, PVT-panelen, zonne­boilers of batterijen. Geïnstalleerd door betrouwbare instal­lateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je pand en woning in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met tapwater. Onze onafhankelijke energie­adviseurs geven je advies op maat om jouw woning, pand en woon­wensen gasloos te maken.

5 Duurzaam leven

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je graag met oplossingen voor vraag­gestuurd wonen & werken, domotica, elektrische mobiliteit, water­management, klimaat­­aanpassingen, groene daken en tuinen, circulair renoveren en nog veel meer.

Belangrijke mededelingen

Simpelveld Verduurzaamt houd je op de hoogte van de nieuwste duurzame ontwikkelingen in de gemeente. We delen belangrijke mededelingen en updates over energiezuinige technologieën, groene initiatieven en duurzame projecten. Zo blijf je geïnformeerd en neem je actief deel aan de groene transitie van Simpelveld.

Duurzaamheidslening Simpelveld

De gemeente Simpelveld stimuleert en maakt het verduurzamingsproces aantrekkelijker door het aanbieden van een financieel aantrekkelijke lening, de “Duurzaamheidslening Simpelveld”. Als eigenaar van een gebouw in onze gemeente kunt u in aanmerking komen voor deze lening.

Klantervaringen met Simpelveld Verduurzaamt

Familie Vleugels

Lees hier het verhaal van de familie Vleugels over hoe ze op het besluit kwamen om over te gaan op een warmtepomp.

Familie Lambers

De familie Lambers koos uiteindelijk voor een hybride warmtepomp Dat Hans Lambers en zijn vrouw wilden investeren in een warmtepomp was duidelijk. Maar moesten ze kiezen voor een full electric model of toch voor een hybride warmtepomp? Ze klopten aan bij de...
Voorgevel woonwijzerwinkel kerkade

Familie Quiel

De familie Quiel ging eerst isoleren en legde daarna zonnepanelen De familie Quiel, Paul en Daisy, kochten in mei 2022 een woning in Kerkrade. Voor het verduurzamen van hun nieuwe huis vroegen ze de WoonWijzerWinkel Limburg om advies. “Het voelt fijn om je eigen...
familie Aben thuis

Familie Aben

De familie Aben wil zonnepanelen laten installeren Is het zinvol om zonnepanelen te laten installeren? En zo ja, hoeveel dan? Met die vragen wendde Harrie Aben zich tot de WoonWijzerWinkel Limburg. ‘Er werd alle tijd genomen om alles rustig door te spreken.’Harrie...
raam kozijn huis

Familie Apers

De familie Apers en de WoonWijzerWinkel Limburg Fons Apers en Anita de Haan wekten met hun zonnepanelen meer energie op dan ze verbruikten. Dat deed hen nadenken over een overstap naar verwarmen met een airco. Ze klopten aan bij de WoonWijzerWinkel Limburg voor...
familie hupperetz

Familie Hupperetz

De familie Hupperetz wil zonnepanelen aanschaffen De familie Hupperetz, Jos en Jacqueline, waren al langer geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen. Een bedrijf dat heldere uitleg kon geven over de mogelijkheden, hadden ze nog niet gevonden. Een adviesgesprek...

Bepaal jouw interesses en stel advies, hulp en informatie op jouw eigen manier samen:

We vinden het erg belangrijk om je te ondersteunen binnen jouw huidige situatie en behoeften. Door middel van het keuzemenu aan de linkerkant van het scherm, kun je aangeven of je informatie, advies of hulp zoekt en ook over welk onderwerp het specifiek gaat.

  • Ik ben een:

  • En ik zoek (meerdere selecties mogelijk):

  • Reset zoekfilters

Huurder

Huurder

Hoe verduurzaam ik mijn huis als huurder? Als huurder denk je misschien dat er...

Lees meer