Heb je een vraag? Kom met ons in contact!

We helpen je graag met vragen over het verduurzamen van jouw woning of pand. Ook voor alle andere vragen over verduurzaming kun je bij ons terecht. Je vraag komt techt bij de WoonWijzerWinkel Limburg. Hét energieloket van de Parkstad Gemeentes. Dit energieloket is is samenwerking met de Parkstad gemeentes en Stadsregio Parkstad Limburg, initiatiefnemer van het platform Parkstad Verduurzaamt.

7 + 1 =

Initiatiefnemers Parkstad Verduurzaamt

initiatiefemers

Bouw mee aan een duurzaam Parkstad!

Parkstad Verduurzaamt geeft onafhankelijke informatie over energiebesparing en het verduurzamen van je woning of pand. Advies van een onafhankelijk adviseur over isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of meer, in jóuw situatie!

Bovendien bieden we hulp bij subsidie, financiering en realisatie van jouw verduurzamingsmaatregelen. 

Adviesproces Limburg Verduurzaamt

Informeren

Limburg Verduurzaamt biedt je deskundige en betrouwbare informatie over energie­besparing, duurzame energie en klimaat­bestendigheid voor jouw woning of pand. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaam­heidsexperts. Zo krijg je een duidelijk en betrouwbaar inzicht in al jouw verduur­zamings­moge­lijk­heden.

Adviseren

De energieadviseurs van Limburg Verduurzaamt geven onafhankelijk advies over het verduurzamings­proces van jouw woning of pand én omgeving. Met hun vakkennis en demonstraties van mogelijke oplos­singen helpen ze je. Bij het nemen van de juiste stappen. Elke stap zal extra rendement opleveren in jouw situatie.

Financieren

Limburg Verduurzaamt helpt je bovendien bij het vinden van de juiste financierings­mogelijkheden voor jouw duurzaamheids­project. Samen vinden we gratis subsidies en passende interessante leen­mogelijkheden. Zo kunnen maatregelen wél gerealiseerd worden.

Offreren

Heb je het juiste advies gekregen en ben je nu bekend met jouw financiële mogelijkheden? Onze coaches en adviseurs ondersteunen je daarna bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van deugdelijke lokale en regionale installateurs. Die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Realiseren

Limburg Verduurzaamt biedt zelfs ondersteuning en garantie bij de verdere correcte uitvoering van duurzame maatregelen in jouw woning of pand. Zo geven we rust en structuur in jouw verduurzamingsproces van A tot Z.

Informatie

Limburg Verduurzaamt geeft je deskundige informatie over energie­besparing, duur­zaamheid en klimaat­bestendigheid. Onze door experts gecontroleerde informatie biedt je duidelijk en betrouwbaar inzicht in álle opties voor verduur­zaming.

Advies

Onze energie­coaches en adviseurs bij Limburg Verduurzaamt geven onaf­hankelijk advies over het verduur­zamen van je woning of pand. Ze helpen met de juiste stappen, begroting, terug­verdien­tijd, financiering en offerte­aanvragen bij kwaliteits­installateurs.

Hulp

Misschien wil je naast advies extra hulp in de realisatie van bijvoorbeeld een subsidie- of financierings­­aanvraag, het zelf installeren, of een voordelige collectieve inkoop. Kies dan hier een van onze direct-­klaar-­pakketten met de inhoud die jij nodig hebt!

Het Limburg Verduurzaamt Programma

Ons praktische verduurzamings­programma biedt een duidelijk vijf­stappen­plan, waarmee iedereen zijn wonen en werken met steeds meer opbrengsten kan verduurzamen. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering. Je hebt bovendien altijd vrijblijvend de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energie­rekening door zelf kleine energie­besparende materialen aan te brengen. Ben je zelf niet handig? Onze installatie­teams helpen je!

2 Duurzaam isoleren & ventileren

Isoleren is de belangrijkste stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden. Zorg voor een gezond binnen­klimaat met goede ventilatie.

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energie­markt door zelf duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonne­­panelen, PVT-panelen, zonne­boilers of batterijen. Geïnstalleerd door betrouwbare instal­lateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je pand en woning in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met tapwater. Onze onafhankelijke energie­adviseurs geven je advies op maat om jouw woning, pand en woon­wensen gasloos te maken.

5 Duurzaam leven

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je graag met oplossingen voor vraag­gestuurd wonen & werken, domotica, elektrische mobiliteit, water­management, klimaat­­aanpassingen, groene daken en tuinen, circulair renoveren en nog veel meer.

Klantervaringen

Familie Vleugels

Lees hier het verhaal van de familie Vleugels over hoe ze op het besluit kwamen om over te gaan op een warmtepomp.

Familie Lambers

De familie Lambers koos uiteindelijk voor een hybride warmtepomp Dat Hans Lambers en zijn vrouw wilden investeren in een warmtepomp was duidelijk. Maar moesten ze kiezen voor een full electric model of toch voor een hybride warmtepomp? Ze klopten aan bij de...
Voorgevel woonwijzerwinkel kerkade

Familie Quiel

De familie Quiel ging eerst isoleren en legde daarna zonnepanelen De familie Quiel, Paul en Daisy, kochten in mei 2022 een woning in Kerkrade. Voor het verduurzamen van hun nieuwe huis vroegen ze de WoonWijzerWinkel Limburg om advies. “Het voelt fijn om je eigen...

Verduurzamen doe je eenvoudig zo:

We willen je graag ondersteunen op basis van jouw situatie en behoeften. Gebruik het keuzemenu aan de linkerkant van het scherm om aan te geven of je informatie, advies of hulp nodig hebt, en over welk specifiek onderwerp. Je mag meerdere selecties maken.

  • Ik ben een:

  • En ik zoek:

  • Reset zoekfilters

Huurder

Huurder

Hoe verduurzaam ik mijn huis als huurder? Als huurder denk je misschien dat er...

Lees meer