Het adviesgesprek

Onafhankelijk, deskundig én lokaal advies op maat

We kunnen je de vraag bijna horen stellen. Je wil gaan verduurzamen, want je wil besparen op je energierekening én je wil meer rekening houden met het milieu! Maar waar moet je beginnen? Welke maatregelen zijn toegankelijk, slim en betaalbaar om te nemen in jouw situatie? Hoe kun je dit financieren en zijn er bijvoorbeeld subsidies voor? Bij welke kwaliteitsinstallateurs in de buurt kun je terecht?

Stop met zoeken! Want we hebben goed nieuws voor je. Met het adviesgesprek van Limburg Verduurzaamt krijg je antwoorden op al jouw vragen over het verduurzamen van jouw woning of pand. Dus over energiezuiniger zijn en over besparen op je gas- en elektriciteitsrekening. Daarvoor kom je naar de showroom van de WoonWijzerWinkel Limburg, waarin apparaten en voorbeelden in een grote ruimte van 1200 m2 staan opgesteld. De onafhankelijke adviseur van Limburg Verduurzaamt kan jou op die manier ook laten zien, horen en ervaren hoe verduurzamen in de praktijk werkt of wordt toegepast.

Hoe ziet het adviesgesprek eruit?

Het adviesgesprek van Limburg Verduurzaamt helpt jou bij het nemen van de eerste óf verdere stappen in het verduurzamen van jouw woning of pand.

Tijdens het adviesgesprek maakt onze onafhankelijk adviseur op basis van jouw huidige verbruik,  woonsituatie en eventuele wensen een Energiebespaarplan. Hieruit volgt een prioriteit van maatregelen, een begroting en terugverdientijd in jouw situatie. Samen bekijken jullie ook de financierings- en eventuele subsidiemogelijkheden. Bovendien loop je samen met de adviseur door de showroom en bekijk je ook alle mogelijke oplossingen, toepassingen en merken op basis van jouw wensen en mogelijkheden

Onze onafhankelijke adviseurs zijn experts op het gebied van duurzaam wonen en (ver)bouwen. Ze hebben veel ervaring met het adviseren van zowel eigenaren alsook huurders over duurzame maatregelen.

Heb je nog geen duidelijke ideeën of plannen? Geen probleem! Ook dan is een adviesgesprek een goede optie. Je kunt hier namelijk, samen met de adviseur, ideeën opdoen voor passende maatregelen in jouw woning. Wil je na het gesprek direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare en professionele isolatie- en installatiebedrijven? Dan maakt jouw Limburg Verduurzaamt adviseur dit direct voor je in orde. 

Voor wie is het adviesgesprek geschikt?

Onze onafhankelijke adviseurs hebben een hele brede kennis van de mogelijkheden en van de laatste ontwikkelingen. Dit maakt dat we bij Limburg Verduurzaamt advies kunnen geven aan:

Hoe bereid je je voor op een adviesgesprek?

Voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor een adviesgesprek op maat. Onze adviseurs willen je graag zo goed mogelijk kunnen adviseren en daarvoor hebben ze een goed beeld van jouw woning of pand nodig. Daarom hebben we onderstaande checklist voor je opgesteld. Kun je alle punten afvinken, dan weet je dat je goed voorbereid bent!

Checklist adviesgesprek
  • Voor onze adviseurs is het handig om tijdens het adviesgesprek bouwtekeningen of een plattegrond van je woning of pand mee te nemen.
  • Daarnaast is het handig om een foto van de meterkast en de cv-ruimte te kunnen laten zien.
  • Ook vragen we je om je jaarnota energieverbruik van de afgelopen 2 jaar mee te nemen.
  • Om snel met de adviseur aan de slag te gaan is het handig om jezelf van tevoren al af te vragen wat jouw wensen zijn. Denk je bijvoorbeeld aan isolatie? Of ben je al klaar om duurzaam te op te wekken of te verwarmen?
  • Zijn er nog andere punten waar we rekening mee moeten houden? Dan is het goed dit aan het begin van het adviesgesprek aan te geven.

Het resultaat van het adviesgesprek

Je weet nu hoe een adviesgesprek in zijn werk gaat en hoe je je erop kan voorbereiden. Maar wat is nu precies het uiteindelijke resultaat na jouw adviesgesprek?

Aan het einde van het adviesgesprek laat de adviseur de duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie zien en de keuzes die je daarin hebt. Je hebt een begroting van de maatregelen die je echt zou willen nemen met een goede inschatting van de terugverdientijd in jouw situatie.

Je krijgt tezamen met het showroombezoek letterlijk een beeld van hoe de verduurzamende maatregel concreet er bij jou uit zou kunnen zien en of die wel rendeert in jouw situatie.

Weet je na het adviesgesprek welke maatregelen je wil treffen? De adviseurs van Limburg Verduurzaamt helpen je ook bij het vrijblijvend aanvragen van offertes bij gecertificeerde, lokale verwerkers.

Kortom: Met het adviesgesprek van Limburg Verduurzaamt ben je er zeker van dat je van A tot Z geholpen wordt bij het verduurzamen van jouw woning of pand.

Vraag adviesgesprek aan

Een afspraak maken?

Maak hierboven een adviesafspraak op een van onze adviescentra in Kerkrade of Panningen. Maak je liever thuis een afspraak? Dat kan ook. Het voordeel van een afspraak op het adviescentrum is niet alleen dat het goedkoper is, maar de adviseur kan je ook alle verduurzamingsmaatregelen laten zien en beleven.

 
Mocht je in een gerenoveerde oude woning wonen óf in een monumentaal pand, dan is dit adviesgesprek thuis altijd te prefereren boven een adviesafspraak in onze adviescentra. De adviseur kan dan goed met je ter plekke meekijken naar de situatie en de oplossingen. 

Vraag adviesgesprek thuis aan

Zij gingen je al voor!

Familie Vleugels

Lees hier het verhaal van de familie Vleugels over hoe ze op het besluit kwamen om over te gaan op een warmtepomp.

Familie Lambers

De familie Lambers koos uiteindelijk voor een hybride warmtepomp Dat Hans Lambers en zijn vrouw wilden investeren in een warmtepomp was duidelijk. Maar moesten ze kiezen voor een full electric model of toch voor een hybride warmtepomp? Ze klopten aan bij de...
Voorgevel woonwijzerwinkel kerkade

Familie Quiel

De familie Quiel ging eerst isoleren en legde daarna zonnepanelen De familie Quiel, Paul en Daisy, kochten in mei 2022 een woning in Kerkrade. Voor het verduurzamen van hun nieuwe huis vroegen ze de WoonWijzerWinkel Limburg om advies. “Het voelt fijn om je eigen...