Ik ben woningeigenaar

Wat zijn mijn mogelijkheden om te verduurzamen?

Je huis verduurzamen als woningeigenaar? Waar start je?

Als eigenaar van een woning heb je veel in eigen hand. Dat betekent dat je zelf een flink aantal maatregelen kunt nemen om jouw woning energiezuiniger te maken.

En dat heeft effect op de hoogte van je energierekening. Ga daarom aan de slag met kleine en/of grote maatregelen en vraag gerust om hulp als je niet weet waar je moet beginnen. Kijk bijvoorbeeld hier voor makkelijke tips. Op deze pagina lees je: 

  • Waar je het juiste advies kan krijgen.
  • Hoe je zelf al makkelijk energie kan besparen.
  • Alle maatregelen op een rij.

Huis verduurzamen – Persoonlijk advies

In Limburg zijn veel mensen met kennis en ervaring op het gebied van energiebesparing. Dit zijn de zogeheten energiecoaches.

Zij kunnen je helpen om met kleine maatregelen enkele tientjes per jaar te besparen. Ook kunnen zij andere tips geven. Zoals een paar minuten korter douchen, (tussen)deuren dichthouden en de verwarming ’s nachts lager zetten.

Hulp bij gestegen energiekosten

Kom je financieel in nood door de gestegen energiekosten? Dan kun je bijzondere bijstand aanvragen bij het loket Sociale zaken.

Energie besparen met kleine stappen

Met kleine aanpassingen bespaar je makkelijk energie en daarmee wordt het bedrag op jouw energierekening lager. Denk aan het aanschaffen van ledlampen of het toepassen van een waterbesparende douchekop.

De gemeente helpt je graag om dit soort aanpassingen te doen in jouw woning, op een betaalbare manier.

Natuurlijk kun je ook aan de slag met je eigen gedrag, waar je zo maar tot 15% of meer op je energiegebruik kunt besparen.

Energie besparen met grote stappen

Wil je meer doen dan alleen spullen vervangen? Denk dan eens aan een groen dak of groene gevel. Dat is niet alleen goed voor je eigen huis, maar helpt de hele gemeente een stukje vooruit. Het zorgt er namelijk voor dat warmte beter opgenomen wordt en water makkelijker weg kan.

Wil je dit soort projecten starten? Dan kun je bij het Warmtefonds een energiebespaarlening aanvragen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Daarnaast kun je gebruikmaken van de landelijke investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Alle maatregelen op een rij

stijn ventileren

Je kunt het beste beginnen met

onafhankelijk en deskundig advies!

Bespreek met een adviseur wat er mogelijk is en welke duurzame maatregelen bij je passen op basis van jouw situatie en -wensen. 

Onze adviseurs zijn experts op het gebied van duurzaam wonen. Ze kunnen jou helpen om de juiste keuzes te maken uit alle maatregelen, aanbieders en prijzen. Vraag hier een adviesgesprek aan, dan nemen we zo snel mogelijk per e-mail contact met je op.