Vereniging van Eigenaars

Wat zijn de mogelijkheden om te verduurzamen?

Verduurzamen met je VvE? Waar start je?

Als je een appartement koopt, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE zorgt voor het beheer en onderhoud van de gedeelde ruimtes van het appartementengebouw. Bijvoorbeeld de gevel of het dak. Bij een VvE beslist de meerderheid.

Maar bij een besluit moet de VvE wel rekening houden met de belangen van alle eigenaars. Daarom is het interessant om te kijken naar wat jij kan doen om te verduurzamen, want dat kan iedereen in de VvE helpen om een lagere energierekening te krijgen.

Er zijn dan ook enkele vergoedingen speciaal voor de VvE. Op deze pagina lees je meer over:

  • Vergoedingen om als VvE te verduurzamen
  • Aantrekkelijke leningen om te verduurzamen
  • Alle maatregelen op een rij

Subsidies om als VvE te verduurzamen

Voor de VvE bestaan regelingen die het makkelijker maken om met zijn allen energiezuiniger te worden. Ben je een gemengde VvE, met zowel huur- als koopwoningen in jouw appartementencomplex, en wil je graag van het aardgas af? Daar helpt de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) bij. Hiermee krijg je een deel van de kosten voor de aanpassing terug.

Ook voor minder ingrijpende maatregelen kun je een vergoeding aanvragen. Dat gaat van het vragen om advies tot het installeren van bijvoorbeeld betere isolatie of zonnepanelen. Dit loopt via de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE).

Aantrekkelijk lenen om te verduurzamen

Wil je samen met alle mede-eigenaars graag verduurzamen, maar heb je financieel een tekort? Je kunt een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden aanvragen bij het Warmtefonds. Deze is speciaal voor de VvE en helpt om verduurzamingsmaatregelen te financieren.

Alle maatregelen op een rij

  • VvE energiebespaarlening van het Warmtefonds
  • Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE)
  • Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH)
stijn calculator

Je kunt het beste beginnen met

onafhankelijk en deskundig advies!

Bespreek met een adviseur wat er mogelijk is en welke duurzame maatregelen bij je passen op basis van jouw situatie en -wensen. 

Onze adviseurs zijn experts op het gebied van duurzaam wonen. Ze kunnen jou helpen om de juiste keuzes te maken uit alle maatregelen, aanbieders en prijzen. Vraag hier een adviesgesprek aan, dan nemen we zo snel mogelijk per e-mail contact met je op.