Het coachgesprek

Van A tot Z hulp bij verduurzaming

Energie besparen kan best ingewikkeld zijn. Het is dan fijn om te weten dat iemand jou kan begeleiden en adviseren bij dit proces.

Want je wil zeker meer comfort in huis, je wil besparen op je gas- en energiekosten of je wil duurzamer wonen. En eigenlijk wil je dat allemaal, maar hoe?

Een coach van Limburg Verduurzaamt biedt uitkomst! Samen met de coach van Limburg Verduurzaamt kijk je naar de eerste óf wellicht volgende stappen in wat jij kan doen om te verduurzamen.

Hoe ziet het coachgesprek eruit?

Het coachgesprek van Limburg Verduurzaamt is speciaal ontwikkeld om samen met jou de eerste stappen in het verduurzamingsproces te realiseren.

De coach van Limburg Verduurzaamt maakt met jou een afspraak om bij jou thuis langs te komen voor een gesprek.

In dit gesprek kijk je samen met de coach wat jouw wensen en behoeften zijn en loop je een rondje door de woning om de coach een goed beeld te geven van jouw woon- en leefsituatie.

De coach adviseert jou op basis van het gesprek over de stappen die het beste kunnen worden genomen in jouw woonsituatie. De coach adviseert van kleine makkelijke oplossingen tot aan het isoleren van jouw woning. Met de toepassing van deze maatregelen zijn flinke besparingen op de energierekening al snel zichtbaar.

Voor wie is het coachgesprek geschikt?

Onze onafhankelijke coaches van Limburg Verduurzaamt hebben een hele brede kennis van de mogelijkheden en van de laatste ontwikkelingen. Dit maakt dat we bij het coachgesprek van Limburg Verduurzaamt advies kunnen geven aan:

 

Hoe bereid je je voor op een coachgesprek?

Voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor een coachgesprek. Onze coaches willen je graag zo goed mogelijk kunnen adviseren en daarvoor hebben ze een goed beeld van jouw woning of pand nodig.

Om goed beslagen ten ijs te komen hebben we daarom onderstaande checklist voor je opgesteld. Kun je alle punten afvinken, dan weet je dat je goed voorbereid bent!

Checklist coachgesprek
  • Voor onze coaches is het handig om tijdens het coachgesprek bouwtekeningen of plattegronden van je woning of pand te kunnen zien.
  • Ook vragen we je om je jaarnota energieverbruik van de afgelopen 2 jaar klaar te leggen.
  • Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een opgeruimd huis, zodat de coach zich makkelijk door het pand kan verplaatsen en overal bij kan.
  • Om snel met de coach aan de slag te gaan is het handig om jezelf van tevoren al af te vragen wat jouw wensen zijn om te verduurzamen en te besparen. Denk je bijvoorbeeld aan isolatie van ramen of deuren? Of merk je dat je dat je radiatoren niet echt goed warm worden?
  • Zijn er nog andere punten waar we rekening mee moeten houden? Dan is het goed dit aan het begin van het coachgesprek aan te geven.

Het resultaat van het coachgesprek

Je weet nu hoe een coachgesprek in zijn werk gaat en hoe je je erop kan voorbereiden? Maar wat is nu precies het uiteindelijke resultaat na jouw coachgesprek?

Aan het einde van het coachgesprek legt de coach je uit welke verschillende maatregelen van toepassing zijn op jouw woonsituatie.

De coach geeft je daarbij een goed beeld van de kosten van de maatregelen en de besparingen die het op den duur kan gaan opleveren. Je kunt hiermee snel verdere stappen zetten in het verduurzamen van jouw woning!

Weet je na het coachgesprek welke maatregelen je wil treffen? De coaches van Limburg Verduurzaamt helpen je ook bij het vrijblijvend aanvragen van offertes bij gecertificeerde, lokale verwerkers.

Kortom: Met het coachgesprek van Limburg Verduurzaamt ben je er zeker van dat je van A tot Z geholpen wordt bij het verduurzamen van jouw woning.

Vraag coachgesprek aan