Waarom je nu juist wél een warmtepomp moet kopen!

Zin om de gaskraan dicht te draaien en je energierekening én je CO2-voetafdruk flink te verkleinen? 

Ondanks alle verhalen kun je beter nu juist wél een warmtepomp kopen! Is dat tóch de beste oplossing? Wil je weten waarom? De voordelen stoppen namelijk niet bij besparen. Check deze voordelen van jouw keuze voor een warmtepomp en je redenen om nu te scoren: 

Bye bye gasprijzen! 

De gaskraan dichtgooien is goed voor je portemonnee én je gemoedsrust. Gasprijzen zijn onvoorspelbaar, Groningen is dicht en van Rusland willen we zeker niet afhankelijk zijn.

Met een warmtepomp ben je na 6 tot 8 jaar in bijna alle gevallen veel goedkoper uit. In overleg met onze adviseurs kies je verstandig ‘all-electric’ of wellicht toch de ‘hybride’ warmtepomp variant naast je cv óf zelfs een warmtepompboiler als dat voor nu beter past. 

Minimale energierekening

Oké, helemaal zonder energierekening lukt wellicht niet. Maar met een warmtepomp ben je wél een stuk goedkoper uit dan met gas. En met zonnepanelen op je dak is je energierekening vaak een lachertje.

De nieuwste warmtepompvarianten werken zelfs automatisch op de zonnigste momenten of wanneer stroomtarieven laag zijn. Zo bespaar je nóg meer als je de juiste keuzes maakt! 

 

energielabel overzicht

Je huis wordt meer waard

Een warmtepomp = een duurzame upgrade voor je woning. En dat maakt je huis ineens een stuk aantrekkelijker op de huizenmarkt.

Duurzame woningen zijn gewild, ze realiseren met tot wel tienduizenden euro’s hogere verkoopprijzen, verkopen sneller én kopers overbieden eerder.

Logisch, want zo’n huis is klaar voor de toekomst én bespaart de nieuwe eigenaar een hoop gedoe. 

Subsidie? Pak mee! 

Wist je dat je tot wel 30% subsidie kunt krijgen voor een geïnstalleerde warmtepomp? En wie weet hoe lang die regeling nog bestaat of hoe aantrekkelijk die over een paar jaar nog is. Dus wacht niet te lang en profiteer nu! Lees hier meer over allerlei duurzame regelingen en subsidies. Of laat ons de subsidie voor je aanvragen, dat kan ook!

Warmtepomp herriemaker? 

Warmtepompen zijn tegenwoordig net zo stil als een vallend blad, plus ze zijn nu superefficiënt, compact en modieus. Wegwerken achter een heggetje of beukenhaag kan ook.

Er zijn allerlei handige modellen, zoals split-units, monoblocks en zelfs exemplaren voor op je schuin of plat dak. Ook qua buffervaten en boilervaten is er genoeg keuze. En het onderhoud? Veel minder dan voor je traditionele cv!

Hier lees je nog veel meer over warmtepompen en duurzaam verwarmen.

warmte of koel installatie

Goed voor het milieu! 

Een warmtepomp draait op natuurlijke bronnen zoals buitenlucht of bodemwarmte. Dat betekent: geen fossiele brandstof en dus een stuk minder CO2-uitstoot. Goed voor jou, goed voor je portemonnee én goed voor de planeet! En met zonnepanelen ben je helemaal zelfvoorzienend in energie.