Goed nieuws: Tijdelijk Noodfonds Energie weer open! 

Huishoudens met een laag inkomen en hoge energiekosten kunnen tot en met 31 maart 2024 opnieuw een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het fonds helpt om de energierekening te betalen en energieschulden te voorkomen.

Update: Het Noodfonds is nu per 1/4/2024 permanent gesloten: lees hier meer. 

Wie komt in aanmerking? 

  • Huishoudens met een maandelijks bruto-inkomen tot 200% van het sociaal minimum. Dat is voor alleenstaanden onder € 3200 en voor samenwonenden onder € 4480. (inclusief vakantiegeld, exclusief toeslagen) 
  • Huishoudens met een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte. Het maakt niet uit met welke energieleverancier je een contract hebt.  
  • De energierekening is hoger dan 8 tot 10% van je gezamenlijk bruto-inkomen

Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening, via de energieleverancier. Het maximale bedrag dat je kunt krijgen is € 1.300 per maand.  

Hoe kan ik een aanvraag indienen? 

  • Ga naar de website noodfondsenergie.nl. 
  • Doe de situatiecheck op die website om te zien of je in aanmerking komt. 
  • Vul de online aanvraag in. Deze wordt gestuurd naar je energieleverancier. Je krijgt antwoord per e-mail.
  • Als de aanvraag is goedgekeurd verlaagt je energieleverancier je rekening gedurende 6 maanden.  
  • Je kunt ook de hulplijn bellen als je nog vragen hebt: 0800-1508. 
huurder subsidie

Waarom is dit fonds belangrijk? 

De hoge energieprijzen zijn een grote last voor veel huishoudens. Het Noodfonds Energie helpt om deze last te verlichten en te voorkomen dat mensen in de energieproblemen komen. Zeker nu het prijsplafond en de steun van lokale overheden is verdwenen is er extra hulp nodig.

Let op! 

Als je in de problemen komt, dan kun je deze steun aanvragen. Maar de steun duurt maximaal 6 maanden! Zorg er dus voor dat je in die maanden maatregelen neemt om je rekening duurzaam te verlagen. Zodat je energierekening niet weer door het dak schiet zodra je de verwarming aanzet in de herfst. Hoe je dat kan doen, lees je hier op onze website.  

Samen krijgen we jouw energierekening onder controle!