Zo’n warmtepomp te lawaaierig? Check hier de oplossingen!

Veel mensen vinden het geluid van een warmtepomp maar storend. Hoewel het geluid in de praktijk vaak blijkt mee te vallen kan het soms wel een belemmerende factor zijn.

Vooral op het moment dat de buitenunit van een warmtepomp dichtbij de erfgrens of bij een slaapkamerraam staat, kan er geluidsoverlast optreden. Echter blijkt uit onderzoek wel dat slechts één op de veertien Nederlanders last ondervindt van het geluid van de warmtepomp van de buren.

Waar let je op bij de aanschaf?

Ben je van plan een warmtepomp aan te schaffen, dan  is het goed om te letten op de grootte van de warmtepomp en op de plaatsing van de warmtepomp.

Mocht het geluid dat het apparaat produceert een belangrijk punt zijn, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een modulerende warmtepomp.

Zo’n modulerende warmtepomp is in staat om ook op een lager toerental te werken. Het geluid dat de buitenunit daarmee produceert wordt dan dus minder. Een grotere buitenunit met hetzelfde vermogen is ook een oplossing.

De ventilator hoeft daardoor minder hard te draaien en produceert dus minder geluid. Je moet hier natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

Is je interesse gewekt? Je kan op deze pagina nog veel meer lezen over duurzaam verwarmen met een warmtepomp. 

Je warmtepomp stiller maken?

Ben je al bezitter van een warmtepomp dan loont het om na te denken over een geluiddempende kast die je over de warmtepomp heen kan plaatsen. De prijzen van zo’n geluiddempende kast hangen af van de grootte van de buitenunit en het model. Gemiddeld ben je tussen de € 700 tot € 1200 kwijt voor een kast.

 

Laat je goed informeren. Kom langs!

Wanneer geluid een belangrijk thema voor je is bij de aanschaf van een warmtepomp is het belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende modellen en het geluid dat deze units produceren. Zorg er daarnaast voor dat je niet alleen de informatie hebt, maar dat je de warmtepomp ook van dichtbij ervaart. Zo ben je er zeker van dat je weet dat je de juiste keuze maakt.

Voorgevel Woonwijzerwinkel kerkrade 1

Bezoek ons adviescentrum in Kerkrade! (Roda J.C. stadion) 

In het 1200 m² adviescentrum van WoonWijzerWinkel Limburg kun je de duurzaamheidsmaatregelen zien, horen én beleven! Het aanwezige personeel en adviseurs duurzaam wonen helpen je natuurlijk ook graag bij al je vragen!