Ik ben particuliere verhuurder

Wat zijn mijn mogelijkheden om te verduurzamen?

Verduurzamen? Waar start je?

Hoewel je als particuliere verhuurder niet zelf de energierekening betaalt, is het wel belangrijk om de woning energiezuinig(er) te maken. Dat betekent namelijk dat je jouw woning makkelijker kunt verhuren.

Ook zorgt het voor een beter energielabel. En dat is weer goed voor de waarde van de woning. Tegelijkertijd draag je bij aan de Klimaatdoelstelling 2030-2050.  Op deze pagina lees je: 

  • Op welke subsidies je recht hebt
  • Hoe je van het aardgas afkomt
  • Alle maatregelen op een rij

Subsidie voor maatregelen die je woning energiezuiniger maken 

Wil je de woning(en) die je verhuurt graag energiezuiniger maken? Als je minstens twee maatregelen neemt, kun je dit vergoed krijgen. Het gaat erom dat je de woning(en) beter isoleert of door middel van onderhoud energiezuiniger maakt.

Dit gaat via de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Deze vergoeding kun je ook gebruiken als je meerdere woningen bezit, tot een maximum van vijftig. Daarnaast kun je gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). 

Van het aardgas af 

Wil jij jouw woning(en) aansluiten op het warmtenet of een individuele duurzame oplossing aanschaffen zoals een warmtepomp en deze dus niet meer met aardgas verwarmen? Dan kun je een deel van de kosten vergoed krijgen. Dat regel je via de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). 

Alle maatregelen op een rij

  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 
  • Energiebespaarlening Warmtefonds 
  • Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) 
  • Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) 
stijn calculator

Je kunt het beste beginnen met

onafhankelijk en deskundig advies!

Bespreek met een adviseur wat er mogelijk is en welke duurzame maatregelen bij je passen op basis van jouw situatie en -wensen. 

Onze adviseurs zijn experts op het gebied van duurzaam wonen. Ze kunnen jou helpen om de juiste keuzes te maken uit alle maatregelen, aanbieders en prijzen. Vraag hier een adviesgesprek aan, dan nemen we zo snel mogelijk per e-mail contact met je op.