Alleen nog subsidie voor warmtepomp A++ of hoger !

Onlangs is aangekondigd dat de overheidssubsidie voor warmtepompen alleen nog beschikbaar is voor systemen met een A-label. Dit brengt belangrijke overwegingen met zich mee voor woningeigenaren die overwegen over te stappen op een warmtepomp.

Het label A++ en subsidie

Een warmtepomp met een A++-label geeft aan dat het systeem zeer efficiënt is en weinig energie verbruikt. Deze classificatie is nu een vereiste om in aanmerking te komen voor overheidssteun in de vorm van de ISDE-subsidie. Het doel van deze maatregel is om de transitie naar duurzame verwarming te stimuleren en ervoor te zorgen dat alleen energiezuinige warmtepompen worden gesubsidieerd.

Op het energielabel van een warmtepomp worden altijd 2 energielabels afgebeeld. Één geldt voor het afgiftesysteem op 55 graden en de ander geldt voor het afgiftesysteem op 35 graden. Het RVO kijkt bij de beoordeling van de subsidie altijd naar het hoogste label van beiden. Is dit label A++ of hoger dan kom je dus in aanmerking voor de subsidie.

Controleer het energielabel goed

Overweeg je een warmtepomp aan te schaffen en bij de aanschaf gebruik te maken van de ISDE-subsidie, let dan goed op het energielabel dat op de warmtepomp vermeld staat. Win daarbij, wanneer nodig, altijd onafhankelijk advies in, zodat je zeker weet dat je in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie.

Denk je na over de aanschaf van een warmtepomp? Op deze pagina lees je alles over warmtepompen, de voor-en nadelen, de kosten en de terugverdientijd!