Advies Energielabel C

Vanaf 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit staat gelijk aan een maximale fossiele energiebehoefte van 225 kWh/m2 per jaar of een Energie-Index van minimaal 1,3. Voldoet het pand niet aan de eisen, dan mag je het niet meer als kantoor gebruiken.

Wat betekent het Energielabel C voor jou als kantooreigenaar?

Wanneer je eigenaar bent van een kantoorruimte die niet beschikt over een energielabel C (of over de minimale Energie-Index), dan heeft dit flinke gevolgen.

  • Bij het verhuren van jouw kantoorruimte is het verstandig te anticiperen op de toekomstige energetische eisen.
  • Bij eigen gebruik van het kantoorgebouw is het raadzaam te overwegen energiebesparende maatregelen te nemen om tijdig aan de juiste eisen te voldoen.
  • Wanneer je jouw kantoorpand laat taxeren, wordt de marktwaarde lager. Om het gebouw te mogen blijven gebruiken zijn immers investeringen nodig. De verwachting is dat het verschil tussen kantoren die voldoen en niet voldoen aan de eisen van Energielabel C, steeds groter wordt.

Maar welke stappen moet je doen om zo’n advies energielabel C te behalen? Hoe kom je erachter welke investeringen nodig zijn en in welke volgorde gedaan moeten worden? Daarvoor kun je terecht bij een van de MKB adviseurs van Parkstad Verduurzaamt.

Onafhankelijk, deskundig én lokaal advies op maat

Het nemen van duurzaamheidsmaatregelen als ondernemer is vaak een complex proces. Zo’n proces vraagt om deskundige en onafhankelijke begeleiding en advies.

De adviseurs van MKB Parkstad Verduurzaamt kijken samen met jou naar de mogelijkheden en begeleiden daarin van A tot Z.