Alles wat je moet weten over deze kleine krachtige bespaarder!

Het is tijd om je innerlijke energiebespaarder wakker te schudden, want we duiken in dit artikel in de wereld van radiatorfolie – de geheime wapenuitrusting voor jouw huis om de winterse kou te trotseren en tegelijkertijd die vervelende energierekening te verlagen. Hebben we je aandacht? Let dan even goed op 😉

In dit artikel kijken we naar de kosten en besparingen van: Radiatorfolie

Ook interessant voor jou: Het Parkstad Isolatie-Doe-Het-Zelf Pakket +

Wat is radiotorfolie precies?

Laten we beginnen met de basics: wat is radiatorfolie eigenlijk? Nou, het fungeert als een soort jas voor je radiatoren. Een ultradunne, reflecterende folie die je aan de achterkant van je radiatoren (of tegen de gevel waaraan de radiator hangt) plakt om warmteverlies via je muren te voorkomen. Het werkt als een soort schild, dat ervoor zorgt dat de warmte de kant op gaat waar jij hem wilt hebben – naar binnen dus!

Het effect en de besparingen van radiotorfolie

Nu komt het belangrijkste deel: wat doet die glinsterende folie eigenlijk voor je? Door radiatorfolie te gebruiken, weerkaatst de folie de warmte die anders in je muren zou verdwijnen terug de kamer in. Dat betekent dat je woning sneller warm wordt en je langer van die heerlijke warmte kunt genieten. Oh, en laten we niet vergeten dat je energieverbruik omlaag gaat, wat zich vertaalt naar die oh-zo-fijne besparingen op je energierekening. Klinkt goed, toch?

Om een indicatie te geven hoeveel radiatorfolie kan besparen zijn verschillende punten van belang. Staat de radiator gesitueerd voor een buitenmuur die niet is geïsoleerd dan levert dit meer op dan dat deze buitenmuur wel van isolatie is voorzien. Heb je radiatoren voor een glazen pui of raam staan dan is de winst nog hoger. In onderstaande tabel zijn de besparingen op jaarbasis inzichtelijk gemaakt per vierkante meter radiatorfolie.

Situering radiator Besparing per m2 folie
Ongeïsoleerde buitenmuur € 12,-/m2
Enkel glas € 60,-/m2
Dubbel glas € 30,-/m2

De toepassing in een notendop!

Je bent aan boord met het idee van radiatorfolie – maar hoe breng je dit nu echt tot leven in je eigen huis? Eerst en vooral, kies je voor welke radiatoren je de folie wil gebruiken. We raden aan om de radiatoren te kiezen die dicht bij een raam of een muur zijn bevestigd. Warmte gaat hier namelijk via het raam of de muur naar buiten en dus verloren.

Nu je weet wat radiatorfolie is en welk effect het heeft, vraag je je waarschijnlijk af: “Hoe pas ik dit toe in mijn eigen woning?” Goede vraag! Gelukkig is het aanbrengen van radiatorfolie een stuk makkelijker dan proberen te jongleren met bevroren erwten. Eerst en vooral, schakel de verwarming uit, zodat deze koel wordt. Maak daarna de radiator even goed schoon.

Meet vervolgens de afmetingen van je radiator en snijd de radiatorfolie op maat. Een schaar en wat precisie zijn hiervoor voldoende. Plak dan de folie aan de achterkant van je radiator met behulp van dubbelzijdige tape of magneetstrip en klaar is kees.

 

 

 

 

💡 Wil je het mooiste resultaat dan raden we je aan om de radiatorfolie te bevestigen met kleine magneetjes. Goed nieuws! De magneetjes zijn al voor een aantal euro te koop. Geen grote investering dus! Tip: maak de folie iets kleiner dan de radiator, dan zie je hem minder snel zitten

Een knusser en zuiniger thuis

 

Dus daar heb je het, jouw stralende gids voor de wereld van radiatorfolie. Met deze simpele, maar doeltreffende truc kun je jouw huis omtoveren tot een warm en gezellig paradijs, terwijl je ook nog eens bespaart op jouw energierekening. Dus waar wacht je nog op? Ga op pad, koop wat radiatorfolie en geef je radiatoren die extra portie liefde die ze verdienen.

Waar kan ik radiatorfolie aanschaffen?

De aanschaf van radiatorfolie is gelukkig niet zo’n grote investering, terwijl je er wel jaarlijks mee op je energierekening bespaart. Je vind radiatorfolie onder andere in de WoonWijzerWebshop! Klik op de button om vandaag nog jouw rol radiatorfolie te bestellen!