Parkstad IsolatieKLAAR

Doe mee met de unieke isolatiepilot!

Gratis isolatieadvies + isolatiesubsidie = een goed geïsoleerd huis!  

De prijzen van energie zijn flink gestegen. Dit merkt u waarschijnlijk ook aan uw energierekening. Met het isoleren van uw woning kunt u uw energierekening flink omlaag brengen. De Parkstadgemeentes willen inwoners die zich zorgen maken om hun energierekening daar waar mogelijk helpen met het isoleren van hun huis.

De Parkstadgemeentes en de WoonWijzerWinkel Limburg hebben hiervoor de actie Parkstad IsolatieKLAAR opgezet. Hieronder leest u meer over deze actie.

Translations!

Do you want to read this webpage in a different language, click here for instructions.

If you are having problems with the translation, you can always give us a call: 085 – 06 42 246.

Voor wie is Parkstad IsolatieKLAAR?

Niet iedere inwoner kan meedoen aan de actie. Dat komt omdat de overheid een beperkt budget heeft toegekend voor de isolatieactie en daaraan ook voorwaarden heeft gesteld.

Als pilotproject hebben we 50 huishoudens per gemeente uitgezocht om mee te doen.

Als u een brief heeft ontvangen, betekent dat u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming in de kosten en de hulp in de uitvoer. Wees er dus snel bij!

Heeft u geen brief ontvangen? Geen nood! Na afloop van de pilot wordt de actie uitgebreid naar elke inwoner die aan onderstaande voorwaarden voldoet:

isolatie vloer 1

Voorwaarden om mee te mogen doen met Parkstad IsolatieKLAAR

Als u aan de onderstaande voorwaarden voldoet, kunt u profiteren van deze subsidie.

1. U bent woningeigenaar

Deze actie is bedoeld voor woningeigenaren. Heeft u een huurwoning en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor isolerende maatregelen, neem dan contact op met uw verhuurder.

2. Uw woning heeft een isolatiebehoefte

Als uw huis een isolatiebehoefte heeft kunt u meedoen. Dat betekent een energielabel D, E, F of G, óf minimaal twee bouwdelen (dak, spouwmuur, vloer, bodem of glas) die slecht geïsoleerd zijn. Bij twijfel adviseren we u gewoon een afspraak te maken, dan kijkt onze isolatiecoach dit samen met u na.

3. WOZ-waarde

  • Uw huis moet een WOZ-waarde hebben die minder is dan het gemiddelde in uw gemeente. Voor uw gemeente is de gemiddelde WOZ-waarde ……..*. U kunt gemakkelijk hier uw huidige WOZ-waarde checken: www.wozwaardeloket.nl

*Gemiddelde WOZ-waarde per gemeente:  

Heerlen € 219.000  Beekdaelen € 296.000 
Kerkrade € 211.000 Landgraaf € 247.000 
Brunssum € 219.000 Simpelveld € 256.000

Hoe doet u mee met de actie Parkstad IsolatieKLAAR?

parkstad isolatie klaar

Wat is Parkstad IsolatieKLAAR?

De Parkstadgemeentes willen inwoners helpen met het isoleren van hun woning. Dit doen de gemeentes samen met WoonWijzerWinkel Limburg in de vorm van de actie Parkstad IsolatieKLAAR. U krijgt het volgende aangeboden:

GRATIS advies en Energiebespaarplan…

De gemeente biedt u gratis een onafhankelijke isolatiecoach van WoonWijzerWinkel Limburg aan. Deze coach komt bij u langs op een door u gekozen dag en tijd.

Samen met u stelt de coach een Energiebespaarplan op. Daarin staat welke maatregelen u het beste kunt nemen, wat de kosten zijn en wat u aan energiekosten bespaart na uitvoering.

…plus subsidiehulp

Ook kijkt de coach, samen met u, voor welke subsidies u in aanmerking komt. Het is in veel gevallen namelijk mogelijk om zowel gebruik te maken van de landelijke ISDE-subsidie, als van de gemeentelijke subsidie specifiek voor dit project.

Hierdoor is uitvoering van een isolerende maatregel soms volledig gratis. Voor de uitvoering hebben wij de beste isolatiespecialisten geselecteerd. De WoonWijzerWinkel Limburg blijft echter tijdens het hele proces uw aanspreekpunt.

Hoe kunt u meedoen met de actie Parkstad IsolatieKLAAR?

Wilt u gebruik maken van de actie Parkstad IsolatieKLAAR? Plan dan een isolatiecoach in via onderstaande button of bel met 085 – 06 42 246.

Let op!  Zorg dat u tijdens de afspraak de meest recente jaarrekening van uw energieleverancier klaar heeft liggen. Hiermee kan de coach samen met u berekenen wat u kunt besparen, hoeveel subsidie u kunt krijgen en hoe snel u een mogelijke investering terug kunt verdienen.

subsidies

Energie besparen is goed voor het klimaat én uw portemonnee

We vinden het fijn u deze actie en middelen te kunnen aanbieden. Ze helpen bij het verlagen van uw energierekening. Heeft u nog vragen, dan kunt u ons bellen: 085 – 06 42 246.

We hopen van harte dat de isolatiecoach ook bij u thuis welkom is!

Veelgestelde vragen

Mag ik de subsidie ook gebruiken als ik mijn huis zelf ga isoleren?

Nee, dat is niet toegestaan. De subsidie is alleen bedoeld voor isolatiewerkzaamheden die worden uitgevoerd door een professioneel isolatiebedrijf. Een professioneel isolatiebedrijf is bijvoorbeeld SKG-IKOB of Insula-gecertificeerd. De coach laat een Isolatie-KLAAR offerte opmaken door erkende installateurs. Omdat we voor deze actie collectief inkopen, is het niet mogelijk zelf een offerte bij een bedrijf aan te vragen. Door de collectieve inkoop profiteert u van extra voordelige tarieven. 

Mag ik de subsidie ook gebruiken om mijn huis op te knappen?

Nee, de subsidie is alleen bedoeld voor maatregelen waarmee uw huis energiezuiniger wordt. Het doel van de subsidie is dat uw energierekening lager wordt. Het opknappen van uw huis, bijvoorbeeld met schilderwerk, hoort daar niet bij.

Moet ik de subsidie terugbetalen?

Nee, de subsidie is een vergoeding. Als u zich aan alle bovenstaande subsidieregels houdt, hoeft u het niet terug te betalen.

Moet ik de subsidie opgeven als inkomsten (voor mijn uitkering)?

Nee, dat is niet nodig. De subsidie heeft geen invloed op uw inkomstenbelasting of uitkering. Ook heeft de subsidie geen invloed op eventuele energietoeslag.

Als ik de subsidie niet helemaal gebruik, krijg ik dan de rest van het geld op mijn rekening gestort?

Nee, dat is niet mogelijk. We mogen het geld van de overheid namelijk niet besteden als financiële tegemoetkoming. Dat betekent dat we niet gewoon geld mogen geven.

Wat gebeurt er als ik geen gebruik wil maken van de subsidie?

Dan gebeurt er niks. U bent de eigenaar van uw huis en bepaalt altijd zelf wat er met uw huis gebeurt. Uw keuze heeft geen invloed op bijvoorbeeld uw energietoeslag of uw uitkering.

Waarom mogen huurders en verhuurders geen gebruik maken van de subsidie?

Omdat we geen geld mogen investeren in sociale huurwoningen. Dit wordt gezien als staatssteun. De rijksoverheid heeft dit vastgelegd in de regels voor het besteden van het geld: de maatregelen mogen niet tot een stijging van de waarde van sociale huurwoningen leiden.

Wij vinden dat deze regels ook gelden voor particuliere verhuurders. Als we geld steken in particuliere huurwoningen, stijgt de waarde ervan. De verhuurder kan dan een hogere huur vragen. Op die manier krijgt een particuliere verhuurder dus meer inkomsten. Omdat particuliere verhuurders een commercieel doel hebben met het verhuren van een huis (namelijk geld verdienen), gaat het geld niet naar huizen die worden verhuurd.