Gemeente Gulpen-Wittem kiest voor Limburg Verduurzaamt als partner Lokale Aanpak Isolatie!

Ook gemeente Gulpen-Wittem heeft Limburg Verduurzaamt (WoonWijzerWinkel Limburg) onlangs verkozen als samenwerkingspartner voor de Lokale Aanpak Isolatie. Na gemeente Valkenburg aan de Geul zijn zij de volgende gemeente die het isoleren van een groot aantal woningen in de gemeente laat uitvoeren onder leiding van Limburg Verduurzaamt. Met de Parkstad gemeentes is ook een LAI-uitvoeringsprogramma in de maak. 

De energietransitie versnellen

Voor gemeenten is het vaak complex om effectief samen te werken en een eenduidige aanpak te realiseren op regionaal en zelfs lokaal niveau. 

Een succesvolle energietransitie en een versnelling van deze projecten wordt beperkt door onvoldoende personele capaciteit, benodigde kennis en lokale ervaring. Dit alles ondanks vergelijkbare doelen en uitdagingen, zoals bijvoorbeeld het huidige NIP/LAI.

In de huidige samenwerking die met Limburg Verduurzaamt wordt aangegaan wordt de burger geholpen van advies tot en met realisatie. Door middel van een Energiebespaarplan op maat krijgt de woningeigenaar inzicht in de manieren waarop isolatie (vloer, spouw, dak- of glas isolatie) kan bijdragen aan het besparen van energie. In het Energiebespaarplan krijgt de woningeigenaar óók inzicht in de kosten van het isoleren, de maandelijkse besparing, de terugverdientijd én de beoogde energielabelsprong die de maatregelen teweeg brengen.

”Met het Energiebespaarplan weet een woningeigenaar precies waar hij of zij aan toe is. Onze Energiebespaarcoaches zijn er bovendien op getraind om aan de hand van de gegevens uit het Energiebespaarplan een gedegen, betrouwbaar en onafhankelijk advies te geven.” geeft Marwin Dekkers, initiatiefnemer Limburg Verduurzaamt en Directeur WoonWijzerWinkel Limburg aan.

Is de woningeigenaar enthousiast om aan de slag te gaan met de isolatiemaatregelen dan kan de coach vrijblijvende offertes opvragen bij regionale, gespecialiseerde en gecertificeerde isolatiebedrijven. Hoe dat proces verloopt is hieronder nog eens helder uitgelegd.

LimburgVerduurzaamt.nl ontzorgt volledig

Om gemeenten te ondersteunen hebben REScoop Limburg, Stichting Groene Economie Limburg en WoonWijzerWinkel Limburg de handen ineengeslagen. Zij hebben samen het initiatief genomen om alle nodige energie- en klimaatloketdiensten te leveren voor burgers én ondernemers, inclusief een projectuitvoeringsorganisatie. Met als resultaat het platform LimburgVerduurzaamt.nl, dat een geïntegreerde en volledig ontzorgde aanpak biedt op basis van drie belangrijke pijlers:

1) Online en fysiek informeren en activeren op regionaal tot en met wijkniveau

2) Onafhankelijk en maatwerk adviseren op locatie of regionaal adviescentrumniveau

3) Het individueel of collectief realiseren van de verduurzamingsstappen.

De 8 voordelen van LimburgVerduurzaamt.nl:

  1. Gegarandeerd 100% onafhankelijkheid en deskundigheid namens de overheid zonder commercieel belang; men kan dus rekenen op absoluut de beste prijzen voor alle doelgroepen in energietransitie.
  2. Ruime en bewezen professionele kennis en ervaring, opgedaan in meer dan de helft van de Limburgse gemeenten. Al onze processen en back-officevoorzieningen zijn AVG-proof.
  3. Een uitgebreide en nog steeds groeiende basisuitvoeringsorganisatie met meer dan 200 coaches, klussers/fixers en ruim 30 HBO+ (bedrijven)energieadviseurs in heel Limburg.
  4. Lokale betrokkenheid via energiecoöperaties en dorps- en wijknetwerken.
  5. Regionale adviescentra met fysieke presentatie van duurzame maatregelen waaronder Kerkrade (1.200 m2) en Panningen. Daarnaast zijn er diverse gemeentelijke infopunten te raadplegen.
  6. Een sterke activatie vanuit een professionele marketing– en opleidingsorganisatie.
  7. Toegang tot een groeiend Limburgs netwerk van meer dan 80 kwaliteitsinstallateurs.
  8. Collectieve inkooptrajecten met extra garantie per afnemer tot € 5.000 per maatregel.

Geïnteresseerd?

Bel ons op: (045) 7470051 om een afspraak te maken voor de invulling van uw gemeentelijk energieloket of verduurzamingsproject. Of neem direct contact op met Marwin Dekkers, WoonWijzerWinkel Limburg 06 – 29535493, of Rico Berix, REScoop Limburg 06 – 81240745, of Michel van Lieshout, stichting Groene Economie Limburg 06 – 81240745.

🔋 Deze informatie altijd bij de hand hebben?

Download de leaflet van Limburg Verduurzaamt en deel hem met je contacten.