‘Bij de WoonWijzerWinkel Limburg kregen we advies in begrijpelijke taal’

De familie Hupperetz wil zonnepanelen aanschaffen

De familie Hupperetz, Jos en Jacqueline, waren al langer geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen. Een bedrijf dat heldere uitleg kon geven over de mogelijkheden, hadden ze nog niet gevonden. Een adviesgesprek bij de WoonWijzerWinkel Limburg bood uitkomst. “De adviseur sprak onze taal.”

Jos en Jacqueline betrokken in 1993 hun halfvrijstaande woning in Simpelveld als eerste bewoners. Tot voor kort hadden ze nog geen stappen ondernomen om hun huis te verduurzamen. De interesse in verduurzamingsmaatregelen werd aangewakkerd door vrienden van het stel, die enthousiast vertelden over hun ervaringen met zonnepanelen.

Begrijpelijke taal

Waar begin je als je wil verduurzamen? Jos en Jacqueline vroegen bij een bedrijf informatie op over zonnepanelen, maar de documenten die ze kregen toegestuurd stonden vol met onbegrijpelijke vaktaal. Toen ze in de krant en op internet een advertentie tegenkwamen van de WoonWijzerWinkel Limburg, maakten ze een afspraak voor een adviesgesprek.

“We wilden advies in onze taal en dat kregen we bij de WoonWijzerWinkel. Het was een heel prettig gesprek”, blikt Jos terug. Jacqueline vult aan: “We kregen een goed beeld van wat er mogelijk was. De Adviseur Duurzaam Wonen vertelde ons over wat welke maatregelen doen en hoe je kunt besparen. Het allerbelangrijkste: het werd op zo’n manier verteld dat we het begrepen.”

Kwaliteitsleverancier

Na het adviesgesprek namen Jos en Jacqueline direct een aantal maatregelen thuis. Zo brachten ze achter de radiatoren folie aan en plaatsten ze ventilatoren op de radiatoren. Die ventilatoren blazen de warme lucht vanuit de radiator de kamer in. Jos staat versteld van de werking ervan. “Ik had nooit verwacht dat je het effect van zoiets kleins zo goed zou merken”, zegt hij.

Ook de wens voor zonnepanelen werd tijdens het adviesgesprek besproken. Via de WoonWijzerWinkel Limburg werd het echtpaar gekoppeld aan kwaliteitsleverancier Innovi Dak – Expert in Duurzame Daken. Eind augustus werden er twaalf zonnepanelen geplaatst.

“We zijn heel tevreden over Innovi Dak. Het is een geweldig bedrijf. 

Ik heb echt respect voor de jongens die hier gewerkt hebben”, vertelt Jacqueline. “Het regende heel erg hard, maar ze hebben de klus diezelfde dag nog afgemaakt omdat ze ons niet wilden laten wachten.”

Voor het plaatsen van de zonnepanelen betaalden Jos en Jacqueline op dat moment € 6.855. De panelen liggen nog maar enkele maanden op het dak, dus de precieze besparing moet zich nog gaan uitwijzen. Wel hebben ze het bedrag dat ze maandelijks aan hun energiekosten betalen al iets naar beneden gezet. Vooralsnog gaan ze uit van een maandelijkse besparing van honderd euro.

Meer verduurzamen

Het stel heeft de smaak van het verduurzamen te pakken en het Energiebespaarplan van de adviseur gaf daar duidelijke stappen in. In de toekomst willen Jos en Jacqueline nog een aantal zaken in het huis aanpakken. Zo willen ze op de eerste verdieping nog een aantal ramen met enkel glas vervangen voor ramen met dubbele beglazing.

Bovendien overwegen ze een nieuw ventilatiesysteem. “Tijdens het adviesgesprek leerden we dat er tegenwoordig ventilatiesystemen op de markt zijn die op een CO₂-meting functioneren. Die draaien dus niet continu en ze werken op een lager vermogen”, legt Jos uit. “Daar wil ik komend jaar naar kijken.”

Ook denken ze sinds het plaatsen van de zonnepanelen na over het installeren van een infrarood warmtepaneel in de badkamer. “Dat hebben we tijdens ons adviesgesprek in de showroom gezien.

Het was fijn dat we ter plekke meteen konden ervaren wat een dergelijk paneel doet”, aldus Jacqueline.

 

Eén ding is zeker: als de familie Hupperetz nieuwe verduurzamingsmaatregelen gaat doorvoeren, zal het advies vragen bij de WoonWijzerWinkel Limburg. “De WoonWijzerWinkel voelt voor ons nu vertrouwd. Als de adviseurs daar ons een leverancier aanraden, weten wij dat we daar op kunnen vertrouwen”, besluit Jos.

Verduurzamen met onafhankelijk, deskundig advies op maat

Wil jij net als Jos en Jacqueline Hupperetz ook aan de slag met het verduurzamen van jouw woning? Met het adviesgesprek van Limburg Verduurzaamt kun je rekenen op onafhankelijk, deskundig én lokaal advies op maat! Onze adviseurs helpen je van informatie tot realisatie, zodat jij er zeker van bent dat je snel kunt genieten van de voordelen van verduurzaming!