Limburg verduurzaamt

Limburg Verduurzaamt is er om jou te helpen met energiebesparing en het verder verduurzamen en het klimaatbestendig maken van jouw huis of pand. We helpen je verder op drie vlakken: informatie, advies en hulp.

Bij Limburg Verduurzaamt krijg je ondersteuning op drie belangrijke gebieden die jou helpen bij het maken van keuzes en acties voor het energiezuiniger maken van jouw woning of pand: informatie, advies en hulp.

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en je zo specifiek mogelijk te kunnen adviseren over duurzaam wonen, werken en leven kun je gericht zoeken naar informatie die van toepassing is op jouw situatie.

Adviesproces Limburg Verduurzaamt

Informeren

Limburg Verduurzaamt biedt deskundige en betrouwbare informatie over energiebesparing, duurzame energie en klimaatbestendigheid voor jouw woning of pand. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door duurzaamheidsexperts, zodat je een duidelijk en betrouwbaar inzicht krijgt in de verduurzamingsmogelijkheden.

Adviseren

De energieadviseurs van Limburg Verduurzaamt bieden onafhankelijk advies voor het verduurzamingsproces van jouw woning of pand. Met hun vakkennis helpen ze je bij het nemen van de juiste stappen in deze snel veranderende energietransitie. 

Financieren

Limburg Verduurzaamt ondersteunt je ook bij het verkennen van de juiste financieringsmogelijkheden voor jouw duurzaamheidsproject. We helpen je graag bij het vinden van passende leenmogelijkheden en subsidies die beschikbaar zijn om jouw verduurzaming te financieren. 

Offreren

Heb je het juiste advies gekregen en ben je bekend met jouw financiële mogelijkheden? Limburg Verduurzaamt ondersteunt je bij het verkrijgen van onafhankelijke, vrijblijvende offertes van lokale partijen (verwerkers) die aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Realiseren

Nadat we samen de juiste aanbieders hebben gevonden, biedt Limburg Verduurzaamt ook ondersteuning bij de verdere uitvoering van duurzame maatregelen in jouw woning of pand. Zo ondersteunen we jouw verduurzamingsproces van A tot Z.

Informatie

Limburg Verduurzaamt geeft je deskundige informatie over energiebesparing, duurzaamheid en klimaatbestendigheid. Onze door experts gecontroleerde informatie biedt je duidelijk en betrouwbaar inzicht in alle opties voor verduurzaming.

Advies

Onze energiecoaches en energieadviseurs bij Limburg Verduurzaamt geven onafhankelijk advies over het verduurzamen van je woning of pand. Ze helpen met de juiste stappen, begroting, terugverdientijd, financiering en offerteaanvragen bij kwaliteitsinstallateurs.

Hulp

Misschien wil je naast het advies extra hulp, zoals bij een financierings- of subsidieaanvraag, het zelf installeren van maatregelen, of voordelige collectieve inkoop voor bijvoorbeeld isolatie. Kies dan hier een van onze direct-klaar-pakketten met de inhoud die jij nodig hebt!

Verduurzamingstraject Limburg Verduurzaamt

Ons ervaren programma biedt een duidelijk 5-stappenplan voor iedereen in het verduurzamingsproces. Onze experts geven in elke stap persoonlijk advies, inclusief informatie over subsidies en financiering, en de mogelijkheid om offertes op te vragen of deel te nemen aan collectieve inkoopacties.

1 Kleine besparende middelen

Je kunt tot 30% besparen op je energierekening door zelf kleine energiebesparende materialen aan te brengen. Niet handig? Onze installatieteams helpen je. 

2 Duurzaam isoleren & ventileren

De eerste belangrijke stap in verduurzaming. Bespaar energie door warmte en koelte effectief te behouden en zorg voor een gezond binnenklimaat met goede ventilatie

3 Duurzaam opwekken & opslaan

Word onafhankelijker van de energiemarkt door duurzame energie op te wekken en op te slaan met zonnepanelen, PVT-panelen, zonneboilers en/of batterijen, geïnstalleerd door betrouwbare installateurs.

4 Duurzaam verwarmen & koelen

Richt je pand en woning in om van het gas af te kunnen. Van verwarmen en koelen tot en met jouw kraanwater. Onze onafhankelijke energieadviseurs geven je advies op maat voor jouw woning, pand en woonwensen.

5 Duurzaam wonen

Verduurzaming stopt nooit. Onze adviseurs helpen je met oplossingen voor vraaggestuurd wonen/werken, elektrische mobiliteit, watermanagement, klimaatadaptief wonen, groene daken en tuinen, en veel meer.

Kies jouw interesses en stel zelf jouw advies, hulp en informatie samen:

We willen je graag ondersteunen op basis van jouw situatie en behoeften. Gebruik het keuzemenu aan de linkerkant van het scherm om aan te geven of je informatie, advies of hulp nodig hebt, en over welk specifiek onderwerp.

  • Ik ben een:

  • En ik zoek (meerdere selecties mogelijk):

  • Reset zoekfilters

Ga direct naar gemeente:

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen in een koopwoningDuurzaam wonen in je eigen koopwoning. Je wil...

Lees meer